Bemutatkozás

“A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész.”

bekes-emoke_magamrol-largeBékés Emőke vagyok.

Három gyermekes anya, nő, szerető társ, a Békés Dúlakör szakmai vezetője.

Egy boldog ember, hiszen lassan két évtizede, hogy megtaláltam azt a hivatást, amelyet nagyon szeretek. Szülésfelkészítő és családkísérő dúla vagyok.

Otthoni szülések körül segítő asszonyok tudása volt az első forrásom, amely csak megerősített abban, hogy a kórházban zajló szülések kísérése felé induljak el. Úgy gondolom, ott van igazán szükség mindarra a tudásra, tapasztalatra, szemléletre, fizikai, érzelmi és informatív támogatásra, amivel rendelkezem. Az, amit én – és ma már az általam képzett dúlák is – képviselnek, az egészségügyi ellátórendszerben újszerű, de hiánypótló és rendkívül fontos. Épp ezért nem csak a babák minél szebb világra érkezéséért, hanem egy új szakma megszületéséért is teszek nap mint nap.

Egyéni konzultációk, segítő beszélgetések és csoportos szülésfelkészítés keretében kísérem a leendő anyákat és apákat a szülővé válás folyamatában.

Az évek alatt összegyűlt tapasztalataim és a folyamatosan bővülő ismereteim alapján alakultak ki mára hivatásom legfontosabb alapelvei. Ezek mentén minden esetben igyekszem nem csak az anya nyugalmát és biztonságérzetét megteremteni, hanem a megszülető család minden tagjára egyaránt figyelni, hiszen rendkívül fontosnak tartom azt, hogy az apa és a baba is biztonságban érezze magát.

Hivatásom gyakorlása során arra törekszem, hogy a várandós nőknek és párjaiknak a számukra legmegfelelőbb érzelmi, fizikai és informatív támaszt nyújtva segítsek abban, hogy olyan szülésélményük legyen, amilyet szeretnének.

http://bekesemoke.hu/szulesfelkeszites/

Kísérésem igény szerint a gyermekágy időszakában is tart, mivel a szülők gyakran különböző nevelési kérdésekkel is megkeresnek, és így nem csak dúlaként, hanem pszichopedagógusként is támogathatom őket.

http://bekesemoke.hu/nevelesi-tanacsadas/


Ha nem csak olvasnál rólam, hanem szívesen meg is hallgatnád, hogyan, miért lettem dúla és mit ad nekem ez a csodálatos hivatás, íme egy interjú velem, ami a Kossuth Rádióban, az Arcvonások c. műsorban hangzott el 2015. decemberében.