Pályaív

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán gyógypedagógusként és pszichopedagógusként végeztem, de a tanítás és a nevelési tanácsadás mellett érdeklődésem hamarosan a szülés, születés felé fordult.

A dúlai tevékenység gyakorlásához szükséges alapismereteket 2000. októberében szereztem meg az Alternatal Alapítvány képzésén.

A 2001. tavaszán megalakult Magyarországi Dúlák Egyesületének alapító tagja és hat évig az elnöke voltam.

E szervezet, majd a Békés Dúlakör vezetőjeként a legfontosabbnak azt tartom, hogy mind a leendő anyákkal, mind pedig az egészségügyi ellátórendszerben dolgozó szakszemélyzettel (védőnők, szülésznők, orvosok) megismertessem az általunk nyújtott támogatás lényegét és lehetőségeit.

E cél elérésének érdekében különböző szakmai konferenciákon tartok a mai napig is előadásokat, illetve igyekszem eleget tenni minden olyan meghívásnak, ahol a dúlai hivatás iránt érdeklődnek.

2004. óta szervezek dúla alaptréningeket illetve erre épülő továbbképzéseket, melyben trénerként dolgozom, valamint rendszeresen tartok esetmegbeszéléseket gyakorló dúláknak.

2007. júliusától 2010. februárjáig a Nők Lapja Café internetes portálon rovatot vezettem A dúla válaszol címmel. (A cikkek itt az oldalon, a Publikációim rovat alatt is olvashatóak.)
Évekig részt vettem a Születés Hete országos rendezvénysorozat szervezésében.

2009. áprilisa – azaz a megalakulása óta – vagyok szakmai vezetője a Békés Dúlakörnek.