Rákócziné Krämer Ágnes – szülésznő

A Békés Dúlakörben végzett szakemberekről – még ha természetszerűen nem is ugyanolyanok – tudom, hogy magas szinten képzettek, motiváltak, önismeretben dolgozók, azaz összefoglalva: minőségi munka várható tőlük. Ehhez a magam részéről igyekszem a felkért témában nemcsak tudásanyagot, hanem egy kis szemléletet is adni.

Rengeteg önjelölt, alulképzett, saját élményeit nem megfelelően kezelő vagy éppen azt kompenzálni vágyó segítő van a “piacon”. Szükségesnek tartom egy olyan tudásanyag elsajátítását, ahol nem az a cél, hogy kis bábákat képezzünk, de az igen, hogy a dúlák a várandóssággal, szüléssel, születéssel, gyerekágyas időszakkal kapcsolatos témákban elmélyült tudással rendelkezzenek, hogyha valamit kérdeznek tőlük, ne a “szomszéd Mari néni” szintjén tudjanak választ adni. Az, aki tudja a szakmáját, tudja a kompetenciáit, pontosan tudja mikor kell máshoz irányítani a hozzá fordulót (Ez velünk, szülésznőkkel is így van.)

A dúlatréningre sok évnyi tapasztalatomat (amiben benne van a saját személyes tanulásom akár a kognitív szakmai szinten, akár önismereti szinten), a történeteimet, amiket megéltem és a prezentációhoz a szokásos segédeszközeimet viszem.

Rákócziné Krämer Ágnes – szülésznő, perinatális szaktanácsadó, a Békés Dúlatréning előadója