Bemutatkozás

“A mély elkötelezettség egy álom iránt nem jelent korlátokat és kényszert: felszabadít. Még egy kanyargós ösvény is elvezethet a célodhoz, ha egészen a végéig elmész.”

bekes-emoke_magamrol-largeBékés Emőke vagyok.

Három gyermekes anya, nő, szerető társ, a Békés Dúlakör szakmai vezetője.

Egy boldog ember, hiszen két évtizede, hogy megtaláltam azt a hivatást, amelyet nagyon szeretek. Szülésfelkészítő és családkísérő dúla vagyok.

Otthoni szülések körül segítő asszonyok tudása volt az első forrásom, amely csak megerősített abban, hogy a kórházban zajló szülések kísérése felé induljak el. Úgy gondolom, ott van igazán szükség mindarra a tudásra, tapasztalatra, szemléletre, fizikai, érzelmi és informatív támogatásra, amivel rendelkezem. Az, amit én – és ma már az általam képzett dúlák is – képviselnek, az egészségügyi ellátórendszerben újszerű, de hiánypótló és rendkívül fontos. Épp ezért nem csak a babák minél szebb világra érkezéséért, hanem egy új szakma megszületéséért is teszek nap mint nap.

Egyéni konzultációk, segítő beszélgetések és csoportos szülésfelkészítés keretében kísérem a leendő anyákat és apákat a szülővé válás folyamatában.

Az évek alatt összegyűlt tapasztalataim és a folyamatosan bővülő ismereteim alapján alakultak ki mára hivatásom legfontosabb alapelvei. Ezek mentén minden esetben igyekszem nem csak az anya nyugalmát és biztonságérzetét megteremteni, hanem a megszülető család minden tagjára egyaránt figyelni, hiszen rendkívül fontosnak tartom azt, hogy az apa is biztonságban érezze magát és az újszülött is az őt megillető tiszteletben és bánásmódban részesüljön.

Hivatásom gyakorlása során arra törekszem, hogy a várandós nőknek és párjaiknak a számukra legmegfelelőbb érzelmi, fizikai és informatív támaszt nyújtva segítsek abban, hogy olyan szülésélményük legyen, amilyet szeretnének.

http://bekesemoke.hu/szulesfelkeszites/

Kísérésem igény szerint a gyermekágy időszakában vagy akár még később is tart, mivel a szülők gyakran fordulnak hozzám a családdá válás folyamán felmerült kérdésekkel. Ez a bizalom motivált arra, hogy elvégezzem a pár- és családterápiás képzést, aminek már a szupervíziós szakaszában járok, így pszichológus társammal, együtt segítjük a családokat.

http://bekesemoke.hu/nevelesi-tanacsadas/

A


Ha nem csak olvasnál rólam, hanem szívesen meg is hallgatnád, hogyan, miért lettem dúla és mit ad nekem ez a csodálatos hivatás, íme egy interjú velem, ami a Kossuth Rádióban, az Arcvonások c. műsorban hangzott el 2015. decemberében.