Egyéni konzultációk várandósoknak, pároknak – online is!

A tapasztalataim azt mutatják, hogy az, hogy egy anyának milyen szülésélménye lesz, az jórészt attól is függ, hogy a szülése idejére letisztul-e benne az, hogy hogyan és kiknek a jelenlétében szeretné világra hozni a gyermekét. Ehhez azonban az kell, hogy ne maradjanak kimondatlan kérdései, aggodalmai.

Amennyiben

  • úgy érzed, hogy szükséged van egy olyan szülési tapasztalattal rendelkező képzett dúlára, aki meghallgatja a várandóssággal, szüléssel, gyermekneveléssel kapcsolatos kérdéseidet, érzéseidet, gondolataidat,
  • ha szeretnéd megismerni a lehetőségeidet, és minden információt megkapni ahhoz, hogy felelősen dönthess majd arról, hogy hogyan, milyen körülmények között hozod világra a gyermekedet,
  • ha szeretnéd, hogy a vajúdás és szülés óráiban melletted (és a párod mellett) legyen egy olyan kísérő, aki érzelmileg és fizikailag is támogat,
  • ha kérdéseid vannak a gyermekneveléssel, a szülői szerepekkel vagy a szülővé válással kapcsolatosan,

örömmel segítek, akár online is, ha számodra úgy kedvezőbb.

A várandósság hónapegyeni-konz_kicsijaiban a találkozóink alkalmával beszélgetünk a várandósság testi és lelki változásairól, a vajúdás és a szülés élettani és lélektani folyamatairól, a gyermekágyas időszakról, az újszülöttről és bármi másról, ami téged vagy a párodat foglalkoztat. Segítelek elképzeléseid megfogalmazásában, tájékoztatlak a szülésre való felkészülés lehetőségeiről és legjobb tudásom szerint igyekszem megválaszolni a benned felmerült kérdéseket.

 

 

 

Emellett szempontokat adok ahhoz, hogy az orvosoddal vagy szülésznőddel történő egyeztetés után tisztán lásd, hogy abban az intézményben, ahol szülni fogsz, milyenek a szülés körülményei, milyen alternatíváid vannak, hogyan történik az újszülöttek ellátása, milyen elhelyezést biztosítanak a gyermekágyas osztályon, támogatják-e az anyatejes táplálást vagy azt, hogy a szülést követően együtt maradhassatok a babáddal. Általában azt tartom a legjobb megoldásnak, ha a várandósságod idején többször leülünk beszélgetni, de legalább egyszer találkozni szeretnék Veled és partnereddel vagy bármilyen más személlyel, aki jelen lesz a szülésnél (orvos, szülésznő, bába), még a vajúdás megindulása előtt, optimális esetben a 36. hét előtt.

A találkozások gyakorisága és időtartama a Te igényeid szerint alakul, számomra az a fontos, hogy annyi időt tudjak biztosítani a számodra, amennyi szükségesnek érzel ahhoz, hogy mire elérkezik a szülésed ideje, ne maradjanak megválaszolatlan kérdéseid.

Ezek a nyugodt találkozások a leendő szülőkkel lehetővé teszik, hogy megvitassák elvárásaikat, és terveket készítsenek a vajúdással és a szüléssel kapcsolatban. A párok azért is tartják nagyon értékesnek ezeket a beszélgetéseket, mivel elképzelhető, hogy korábban egymással sem osztották meg a vajúdással és a szüléssel kapcsolatos gondolataikat, vágyaikat és érzéseiket. A dúla látogatása alkalmat teremt a téma megvitatására, és a szülők bátorítást kapnak.

Ha a szülők időben megbeszélik céljaikat és választási lehetőségeiket, akkor lesz idejük arra is, hogy az orvossal is egyeztessenek. A szülőknek számos lehetőséggel kell szembenézniük a vajúdással, szüléssel és az utána következő időszakkal kapcsolatban. Nem minden kórház vagy szülészeti intézmény tudja az összes lehetőséget biztosítani, ezért a szülőknek rugalmasan kell gondolkozniuk és megfontolniuk, hogy melyek a legfontosabb dolgok számukra.

Marshall H. Klaus, John H. Kennell, Phyllis H. Klaus – The Doula Book (Da Capo Press, 2002.)

Neked is segíthetek?

Szeretettel várom a jelentkezésedet!