Pályaív

A dúlai hivatás felé messzebbről, de egyenes út vezetett. A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán gyógypedagógusként és pszichopedagógusként végeztem, itt indult a pályám. Gyógypedagógusként meghatározó élmény volt számomra, amikor a munkám során szülőkkel beszélgettem. Nehéz szívvel hallgattam, amikor arról beszéltek, hogy  mennyire hiányzott számukra a gyermekük születésekor, a kórházban töltött napok alatt az érzelmi támogatás. A saját szülésélményeim tovább erősítették bennem azt az érzést, hogy milyen óriási jelentősége van ebben az érzékeny időszakban annak, hogy hogyan bánnak, kommunikálnak az anyákkal, apákkal és a kisbabákkal.  Figyelmem így egyre inkább szülés, születés körüli időszak felé irányult.

A dúlai tevékenység gyakorlásához szükséges alapismereteket 2000. októberében szereztem meg az Alternatal Alapítvány képzésén.

A 2001. tavaszán megalakult Magyarországi Dúlák Egyesületének alapító tagja és hat évig az elnöke voltam.

E szervezet, majd a Békés Dúlakör szakmai vezetőjeként a legfontosabbnak azt tartom, hogy mind a leendő anyákkal, mind pedig az egészségügyi ellátórendszerben dolgozó szakszemélyzettel (védőnők, szülésznők, orvosok) megismertessem az általunk nyújtott támogatás lényegét és lehetőségeit.

E cél elérésének érdekében különböző szakmai konferenciákon tartok a mai napig is előadásokat, illetve igyekszem eleget tenni minden olyan meghívásnak, ahol a dúlai hivatás iránt érdeklődnek.

2004. óta szervezek dúla alaptréningeket illetve erre épülő továbbképzéseket, melyben trénerként dolgozom, valamint rendszeresen tartok esetmegbeszéléseket gyakorló dúláknak.

2007. júliusától 2010. februárjáig a Nők Lapja Café internetes portálon rovatot vezettem A dúla válaszol címmel. (A cikkek itt az oldalon, a Publikációim rovat alatt is olvashatóak.)
Évekig részt vettem a Születés Hete országos rendezvénysorozat szervezésében.

2009. áprilisa – azaz a megalakulása óta – vagyok szakmai vezetője a Békés Dúlakörnek.

Jelenleg a Magyar Családterápiás Egyesület képzésén tanulok, hogy pár- és családterapeutaként is segíteni tudjam a családokat.